Wednesday, 27 February 2013

Mīļo dienu atskaite

16.februāris

Protams, ka manam lielajam gaviļniekam nekāds dz.d. pārsteigums nesanāca, jo viņš akceptē un kritizē manu blogu, pirms tas ir oficiāls un mani nodomi viņam bija zināmi. Vēl jo vairāk- tas man neļāva atkāpties no plāniem ne pa mm!
 Dāvanas nebija. Brokastis gultā bija. Izrādās, ka atvilknē, kurā parasti ir atrodams viss, šoreiz nebija dz.d svecītes! Nācās iztikt ar parastu ''plošku''. Arī brokastu īpašās kūkas nebija, jo ledusskapī ''žāvājās'' sirsniņkūka-burkānu, cidoniju kūka.
Fotoattēls



 Kamēr es gatavoju salātus, mans dēlēns no tētim paredzētās paplātes padzērās sv.apelsīnu sulu un uzkoda tostus! Bet kafija taču dziest! Nu nevar taču viss notikt ideāli! Uzmundrinošā dziesma nebija atrasta, jo CD aparāts nomiris, mans kompis arī! Nu galīgi neromantiski!!!
 Pats jubilārs gaidot brokastu paplāti, intensīvi meklēja Youtube dziesmu (iedomāto, protams neatradām). Beigās jau viss bija feini, jo sen nebijām brokastojuši gultā.
 Salāti izdevās un bija sātīgi.
Fotoattēls
 - izmaksas- tikai apelsīni 1,50ls, jo lapas, dārzeņi, olas, mencu aknas, tosti un tortīte jau bija ledusskapī (mūsdienās dārzeņi diemžēl vairs tik ātri nebojājās).

 Izgājām visa ģimene pastaigāties pa parku un atgriežoties ķēros pie vakariņām. Žēl, ka iepriekšējā vakarā nebiju uztaisījusi tiramisu, jo bija jātaisa tagad. Nedrīkstēju taču atkāpties no plāna!
 Kartupeļi un  burkāni jau gaida, vistai vēders pilns ar tomātiem, kukurūzu, sīpoliem, ķiplokiem un citronu, un aidā krāsnī iekšā uz 1,5h. Bija garšīgi, bet es nākamreiz vistai vēderā nežēlotu sāli un zaļumus.
Fotoattēls
 - izmaksas- vista 3ls
 Tiramisu. Godīgi - sanāca slapjāks, nekā vēlējos, bet norakstu to uz saldētām meža zemenēm un pa daudz pielikto liķieri.
Fotoattēls
 - izmaksas- maskarpone 2,40ls
                 dāmu pirkstiņi 1,40ls
                 olas , kafija no...skapja
 - 4,80ls

Ak, jā! Sadomājos, ka pie vistas dzeršu riesling (6ls). Mani klienti tāāā slavēja, tāā slavēja, ka aizmirsa pateikt, ka šis ir....pussalds. Tāda garša manā vīzijā nebija paredzēta, un tas pat iebojāja man vakaru. Fui un pē! vīna anotācijas rakstītājam (arī tad, ja tas ir mans boss)!


 Un atkārtoti jau aizmirsu Sirsniņdienu!
 Es salēju sveci, traukam uzlīmēju sirsniņas, svecē salēju manas un vīra smaržas(ceru, ka ne pa daudz), uztaisīju vakariņās a la burrito(vajadzēja vēl asāku) un uzcepu torti. Vīrs man uzdāvināja puķes un dzērām mēs rozā Bosca.
Fotoattēls
te es šķīdininu vecās sveces
Fotoattēls
te pirmais tortes degustatators
Fotoattēls
te intīma atzīšanās
Fotoattēls
te svece

Fotoattēls
te burrito ar gaļu- mums un gabaliņš ar dārzeņiem mūsu veģetārietim(ne tam, kas foto)
 Programmas sastāvdaļas ir - sveces, ziedi, burbulis, sirdis, ass(burrito) un pikants(tortē - muskats, ingvers, kanēlis, šokolāde, putukrējums), bet izpildītāji (mēs) tādi pašvaki. Nu lai nebūtu viss tik ''saldi un lipīgi'', mēs pirms miega noskatījāmies 007 Skyfall.
 izmaksas nelielas....negribās rakstīt....
 Jau padalījos ar savu bēdu stāstu, ka esmu palikusi bez kompja!
 Šeit ir mana ''labās sievas'' prēmija. Man gan diemžēl šī dāvana jādala ar ''labā dēla ''dzimšanas dienas dāvanu, bet tāpat esmu neizsakāmi priecīga, un Paldies! manam vīram!!!



 Romantiskais ieteikums noskatīts ''Fabrikas restorānā'' - zemeņu tartars. Diemžēl internetā nekur neatradu nevienu, pat līdzīgu bildi. Tas nozīmē - jāuztaisa pašai.
 Īsumā....Veido formā kā citus tartarus, apakšā var likt plānu biskvītu, var nelikt. tad liek līdz 1cm biezu ingvera panna cotta un tad pa virsu liek daudz sakapātas zemenes, kas sajauktas ar pūdercukuru un ingveru. Dekorē ar piparmētru. Jādzer klāt Ayala brut( derēs arī lētais brut burbulis).


atkal tikai vizuāli līdzīga forma

1 comment:

  1. Lasot sievas blogu es vispirms gribu vinai pateikt lielu paldies par sarupeto parsteigumu.Esmu noverojis,ka visas manas 30 gadnieka dzimenes ir kluvusas loti kompaktas un isas, kam par celoni ir sasoditais laika trukums, tacu sievai izdevas man sarupet svetkus Paldies vinai par to!Aicinu visus dzedienu rikotajus ieskatities piedavatajas receptes un svetku idejas

    ReplyDelete